Toccata – J.S. Bachs andliga universum – Iakttagelser och betraktelser

Johann Sebastian Bach (1685-1750) är en andlig vägledare utan organisation, en tröstare utan sentimentalitet, en predikant för tvivlande, en förkunnare utan påflugenhet. Som pelare nedslagna invid tillvarons centrum ligger de samlade, hans drygt elvahundra sonater, konserter, sviter, mässor, kantater och orgelstycken. Men trots hyllmetrar av efterlämnade noter och partitur är han som person anmärkningsvärt anonym. Till skillnad från Mozart och Beethoven vet man litet om hur han själv tänkte, vad han ville. Bachs eget ansikte är märkligt bortvänt.

Denna bok innehåller en samling personliga reflexioner över musikens roll i våra liv. Här finns en kort skiss över Bachs liv och verk samt ett avsnitt om den religiositet som präglar hans musik. För musikälskare – utövare som lyssnare – är detta en undergbar läsning!

ISBN 9172170255 

Titel Toccata : J.S. Bachs andliga universum : iakttagelser och betraktelser 

Författare Owe Wikström 

Förlag Artos & Norma Bokförlag AB Utgivningsår 2001 

Omfång 160 sidor 

Bandtyp Inbunden 

Språk Svenska