Inspiration till religionspsykologin: kultur, hälsa och mening

Inspiration till religionspsykologin beskriver religionspsykologins utmaningar utifrån teman som palliativ medicin, ritualer inför döden, migration och anpassning samt mystik och alternativa medvetandetillstånd.

Boken består av tre delar: i den första visas med exempel från tillämpad forskning vilken spännvidd ämnet har i dag. Bokens andra del tar upp specifika forskningsområden i kortare fallstudier. Bokens tredje del innehåller en tematisk reflektion över religionspsykologins utmaningar och möjligheter.

Inspiration till religionspsykologin är främst avsedd som en introduktionsbok för studerande i religionsvetenskap. Owe Wikström, en av ämnets stora inspirationskällor i Sverige, för en reflekterande dialog med de olika bidragen i boken.

Författare: Lennart BelfrageÖnver CetrezLars Johan DanboltValerie DeMarinisMarieAnne EkedahlAntoon GeelsHalina Grzymala-MoszczynskaKnut HestadNils G. HolmJames JonesMaria Liljas StålhandskeTomas LindgrenHans Stifoss-HanssenPeter StranGustaf StåhlbergGöran SthåleOwe Wikström

Formgivare: Niklas Lindblad

Redaktör:

Upplaga: 1

ISBN: 9789127130685

Språk: Svenska

Vikt: 590 gram

Utgiven: 2012-01-09

Förlag: Natur Kultur Läromedel

Antal sidor: 287